Demolera och återvinn metall till industrin

På en rivningsplats är en av de vanligaste aktiviteterna att demolera metallkonstruktioner och utvinna metallen för återvinning. För att genomföra detta arbete effektivt behöver du bara rätt utrustning och verktyg. Den goda nyheten är att du på https://kendrill.se/ har ett brett utbud av maskiner och utrustning för rivning. I själva verket är Kendrill Sveriges största uthyrare av bergspräckare och rivningsrobotar.

En rivningsrobot är utmärkt att använda för att göra rivningen och demoleringen av en byggnad så effektivt som möjligt. Den är tillräckligt kraftfull för att ta ner hela bjälklag, väggar och till och med våningsplan när en byggnad ska rivas. Titta bara på den innovativa modellen Brokk 40 som är fjärrstyrd och kan ta sig igenom trappor! Vid behov går det att även utrusta den med grävskopa.

Förutom bergspräckare och rivningsrobotar hyr Kendrill ut:

  • Grävmaskiner.
  • Minidumper.
  • Betongsåg.
  • Bergborr.

Dessutom är allting som Kendrill erbjuder inte bara för uthyrning, utan de har också maskiner, reservdelar och förbrukningsvaror till försäljning. Tveka inte att klicka in på deras hemsida för att kika närmare på ovanstående produkter.

Återvinn metall för att rädda klimatet

Fördelarna med att återvinna metall kan delas in i två kategorier. Den viktigaste anledningen är för att spara på naturresurserna och minska utsläppen som bidrar till klimatförändringarna. Att producera och transportera metall kräver stora mängder energi och resurser. Så alla bör göra vad de kan inom sin förmåga för att motverka klimatförändringarna och återvinning är ett av de bästa sätten.

En demolerad och riven byggnad kan vid första anblick mest se ut som en skrothög. Men den som är klok ser potentialen med att återanvända metallen för att både tjäna pengar och skydda miljön. Varje år återvinns cirka 400 miljoner ton metall över hela världen, så du är långt ifrån ensam om att värna om miljön på detta sätt. Denna mängd av återvunnen metall skulle kunna täcka den svenska stålindustrins behov för flera år.

Tjäna pengar på att återvinna

När det gäller de ekonomiska fördelarna kan du tjäna pengar genom att sälja metallen. Alternativt kan du själv återanvända metallen i nya byggprojekt för att slippa köpa nytt.

Metall är återvinningsbar och kan faktiskt återvinnas oändligt antal gånger. Det räcker med att metallen smälts ner för att den ska kunna dyka upp i annan form och skepnad. Den vanligaste av alla metaller i byggnader är stål och den finns i allt från skyskrapor och höghus till bilar och broar.

Koppar finns också i de flesta byggnader och i ett genomsnittligt hem finns det upp till 200 kilo i rör och ledningar. I likhet med stål behåller koppar sin styrka när den återvinns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *