Topp 5 vanligaste metaller vid biltillverkning

Varje år tillverkas det mellan 80 och 90 miljoner bilar världen över, något som gör valet av metall vid biltillverkning oerhört betydelsefullt. Dock är det fortfarande miljontals som köper en begagnad bil och i själva verket är detta det mest populära alternativet.

Överväg bilens metall

När det gäller bilköp är det över hälften som föredrar att köpa en begagnad bil och i många fall en begagnad elbil. Oavsett om du köper en ny eller en begagnad elbil från återförsäljaren Riddermark bil, som är Sveriges största på begagnade bilar, så är bilens metall viktig. Med sin policy att alltid minst ha 2000 bilar i lager kommer du inte hitta en bättre plats för att köpa din nästa bil. Faktum är att det är lika enkelt som det låter att köpa bil hos Riddermark Bil. Det enda du behöver göra är att ta reda på vilken typ av bil du har behov av och vilken budget du har. Vidare är det nyttigt att få en överblick över de vanligaste metallerna vid biltillverkning och deras fördelar.

I själva verket är valet av metall i bilar en av de viktigaste uppgifterna som bilindustrin måste ta. Orsaken är enkel och det är att bilens alla egenskaper som effektivitet, hållbarhet, säkerhet, vikt, storlek och återvinningsbarhet påverkas av bilens material. De fem vanligaste metallerna är:

  • Aluminium
  • Järn
  • Magnesium
  • Stål
  • Titan

Läs vidare för att kika närmare på dessa metaller.

5 vanliga metaller i bilar

1. Aluminium – Denna metall är vanlig i bilindustrin på grund av sin kombination av styrka, lätta vikt och inte minst höga rostbeständighet. Å andra sidan är aluminium dyrare än stål och därför finns den inte lika ofta på billigare modeller.

2. Järn – Järn är ett ganska vanligt alternativ vid biltillverkning och används ofta i vissa motordelar. Det är tungt och hållbart.

3. Magnesium – Magnesium är en enkel metall att arbeta med och är både lättare och starkare än stål.

4. Stål – Den vanligaste metallen av de alla vid biltillverkning är utan tvekan stål och de flesta tillverkare använder flera typer av stål under tillverkningsprocessen. Stål är billigt, lätt att arbeta med och starkt.

5. Titan – Titan är en unik metall som är extremt lättviktig, motståndskraftig mot korrosion av alla slag och inte minst stark. Jämfört med andra metaller med samma densitet är det den mest tåliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *