Bli ingengör inom stålindustrin

Om du har en utbildning som civilingenjör kan du sedan börja arbeta inom stålindustrin. Det är ett område med stora utmaningar som också är väldigt givande. Tänk bara på hur mycket ute i vårt samhälle som är tillverkat av stål. Det kommer alltid att finnas spännande jobb och möjligheter inom denna inriktning. Många företag väljer att satsa stort på just stålindustrin och du kan personligen utvecklas i den riktning du vill. Sverige är till exempel ett ledande land när det kommer till stål och det finns många framstående företag som du kan arbeta hos. Dessa brukar även ha internationella filialer så det finns alla möjligheter till en utlandskarriär om det är något som lockar.

Vad gör du som en ingenjör i stålindustrin?

Som du säkerligen redan vet är ingenjör en väldigt bred titel med många olika arbetsområden. Om du fokuserar på just stålindustrin kan du till exempel arbeta som specialist eller forskare. Du kan även arbeta som projektledare eller konsult för olika projekt. Det finns alltså alla förutsättningar att hitta en roll där du trivs som handen i handsken. Kanske kommer du prova på många olika saker innan du hittar det som du verkligen brinner för?

Utbildning och söka jobb

Om detta låter som en intressant karriär måste du först gå en ingenjörsutbildning. Denna utbildning finns bland annat på KTH vilket anses vara Sveriges främsta utbildning för att bli civilingenjör. Här går du både en övervägande teknisk grund och möjligheten att fördjupa dig inom ett område. Dock är det en tung utbildning som ligger på fem år totalt. De två sista åren räknas som ett masterprogram som till stor del läses på engelska. Du kommer då bli väl förberedd för en internationell karriär.

Med en sådan utbildning kommer du bli väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden och kan söka jobb direkt efter examen. Kanske har du redan knutit till dig värdefulla kontakter under studietiden som du kan utnyttja när det är dags att ta nästa steg i karriären. Har du en civilingenjörsutbildning i bagaget behöver du inte bara rikta in dig på Sverige utan kan arbeta vart som helst i världen. Många internationella företag söker bra medarbetare med rätt kunskap. Om du har det rätta drivet kan du alltså komma långt inom stålindustrin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Next article

SSAB