Vackra stenplattor som kan kombineras med metallarbeten

Söker du en iögonfallande ingång, reception eller originella betongplattor i parken utanför? Kanske söker du det där vackra stengolvet på företaget eller hemma? För att ge plattorna den extra lyxkänslan kan du kombinera stenen med råa, vackra metallarbeten.

Planera estetiskt

Att välja betong- eller stenplattor till trädgården, parken eller till golv är ett estetiskt och praktiskt val. Naturligtvis behöver det se snyggt och inbjudande ut, och det finns flera företag som kan ge dig bra tips och som har kunskap om alla sorters stenplattor. Stenbolaget är proffs på betongplattor och alla sorters stenplattor och du kan fråga dem om råd vad gäller tålighet, belastning eller snygga estetiskt tilltalande kombinationer – allt som har med plattor att göra!

Kombinationerna du kan utföra med plattor kan bli fantastiska. Färgade golvplattor i ett trapphus där en trappa i svartmålad metall ringlar nedför är otroligt vackert. En promenadgång i trädgården med exempelvis breda betongplattor kan kantas av markbelysning inkapslad i borstad stål medan stenplattor under ett svart, klassiskt metallmöblemang kan bli ursnyggt. Det bästa av allt är att det finns plattor för alla plånböcker, oavsett om du är ett stort företag eller villaägare. Dessa plattor är också mycket lättskötta.

Betong och sten

Utbudet hos Stenbolaget är mycket bra, dessutom intressant. Du kan vara kreativ när du söker plattor, du kan blanda och matcha. Betongplattor beställs oftast i större storlekar än stenplattor, det beror på vilken känsla du söker. Betong kan vara både rå och ha en blank yta vilket gör den mycket användbar i olika sammanhang. Är det exempelvis en stor reception kan de breda betongplattorna se riktigt maffiga och supermoderna ut. Granitplattor är också mycket moderna och lyxiga. Här har du olika vackra ådringar och en mycket hård yta som håller längre.

Ska man välja betong eller sten till trädgården?

Naturligtvis avgör smaken en hel del men du behöver också tänka funktionellt samt på vilken belastning du ska utsätta plattan för. Om man ska kunna gå på plattorna kan du i stort sett välja vilken platta som helst ur Stenbolagets breda sortiment, ska du däremot köra på den behöver du tänka annorlunda. Det finns plattor som tål att bli belastade olika mycket, det vill säga det finns ”trafikklasser” för olika belastningsnivåer. Detta bör du diskutera med yrkesspecialisten om du funderar på att lägga plattor under ett fordon eller där fordon ska köra.

Välj färg

Det är intressant med plattor! Du kan välja bland många färger och toner. Bentongplattorna pigmenteras när de gjuts därför kan de komma i flera färger förutom sobert grått eller grafit, och även i blandade färger i samma platta – riktigt läckert. Om du väljer plattor till trädgårdsgången eller framför ytterdörren till villan behöver du också se med estetiska ögon. Färgen på huset och den stil du vill ha är viktigt.

Om du ska välja plattor att ha inomhus får du en fin slät yta att gå på, tänk på att olika typer av stenar är olika varma. Granitgolv kan kännas kallare än exempelvis sandsten. Stenbolaget är utmärkta partners och rådgivare oavsett vilket projekt du planerar att utföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *